kulturpedagog

 

Om mina kulturpedagogiska projekt

Jag tycker om att mötas på vägen – i det potentiella mellanrummet. Här kan jag inspirera men också låta mig själv inspireras. För att skapa en tillåtande miljö är jag själv med ”på riktigt”.

Jag har gjort projekt på skolor i Göteborg, ofta i mångkulturella områden. Vilka berättelser det kan uppstå i mötet. Vilken förmåga barn har att omsätta livets svårigheter till lösningar genom konst och berättelser.

På högstadieskolor har jag under några år tillsammans med dansaren Ina Dokmo, filmaren Astrid Askberger och konstnären Eleonor Holst arbetat med temat mod och rädsla. Det finns ett enormt behov bland våra ungdomar av att ta upp viktiga livsfrågor. Eller bara tillåtelsen att vara till. Här kan konst vara en kanal.

Jag arbetar även med bildskapande och vuxna. Att uppleva den enorma kreativitet och energi som är i ett rum när flera skapar tillsammans är beroendeframkallande. Att få vara med när en vuxen kanske målar för första gången i sitt liv med stora penslar och mycket färg – och vara med och vägleda processen – det är en uppgift jag trivs bra med.

Aktuellt

Just nu går det att boka kulturpedagogiska projekt Kulturterminen i Göteborg, och genom Kulturkatalogen Väst.

Bildskapande för vuxna: Jag håller i kurser för vuxna i Eriksberg/Göteborg där man får måla tillsammans med någon eller i grupp. http://www.duomaleri.com, samt på Garveriet i Floda www.kultursommar.wordpress.com

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s